Een steiger is een tijdelijk arbeidsmiddel dat bestaat uit elementen die zo met elkaar verbonden zijn dat er werkposten op hoogte tot stand komen en dat de toegang tot deze posten mogelijk is. Deze arbeidsmiddelen, die vast kunnen zijn, op wielen kunnen staan of op consoles die rechtstreeks aan de gevel bevestigd zijn, zijn onderworpen aan de bepalingen uit het koninklijk besluit van 31 augustus 2005 'Gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte'. Indien een steiger opgebouwd wordt met geprefabriceerd steigemateriaal, berekend door de fabrikant, conform de EN 12800 - normen en de de constructie niet afwijkt van de voorgastelde configuraties zijn onderstaande montage handleiding noodzakelijk.

Onderstaand de verschillende door Steicon Plus gebruikte steigermerken. Conform de EN normen van 31/08/2005 kunnen deze steiger systemen onbeperkt met elkaar gemengd worden, op voorwaarde dat ze gefabriceerd werden volgend de EN 12800 normen.

Multidirectionele steigers ( losse componenten):

Scaffom Ringscaf

MJ Combi steiger

Layher All Round 1

Layher All Round -2

Frame steigers ( kadersteigers ):

MJ Blitz connect

Layher Blitz steigerkaders

 

 

Opmerking: Steigeronderdelen vervaardigd conform de fabricage normen  EN12810 en hierop volgend enumeratie kunnen in één steigerconstructie ongehinderd door elkaar gebruikt worden.

Veilig werken op een Steicon Plus steiger

veiligdesteigerop 1

Verbodensteigermanipulaties 4

Verbodensteigermanipulaties 2

Verbodensteigermanipulaties 1

veiligdesteigerop 8

veiligdesteigerop 7

veiligdesteigerop 6

veiligdesteigerop 4

veiligdesteigerop 3

veiligdesteigerop 2

Verbodensteigermanipulaties 3