Met betrekking tot de normen en veiligheids voorwaarden

Bij Steicon Plus zijn veiligheid en norm besef geen ijdele woorden. De werknemer staat centraal in ons veiligheidspact. Hij wordt actief betrokken in de optimalisering van een veilige werkvloer. Hij wordt er permanent op gewezen dat veiligheid een persoonlijk engagament is waarbij hijzelf eerst de vruchten plukt. Bij  Steicon Plus wordt elke werknemer actief geconditioneerd: wie goed doet wordt hiervoor beloond. Wie permanent onverschillig is wordt streng aangepakt door systematische en geregistreerde controles op de toepassing van de veiligheidsprincipes. Verzaken aan veiligheid kan hierdoor erge persoonlijke gevolgen hebben.

 

 

Na uw offerte aanvraag volgt Steicon Plus een aantal stappen om uw steigerproject klaar en duidelijk te realiseren.

Lees meer: Stapsgewijs van offerte naar montage naar demontage

Het steiger overdrachts- certificaat wordt afgeleverd wanneer een steiger klaar is voor gebruik.

De “instructie nota” of “overdrachtsnota” voor de nieuwe gebruiker of werkgever is omschreven in het overhandigde steigercertificaat.

Lees meer: Steigeroverdracht nota of "steiger gereed" certificaat

Zoals voorzien in de conventies van de bouw is uiteindelijk de gebruiker verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van de door hem of zijn medewerkers toevertrouwde steiger. Een steigerbouwer is niet aansprakelijk voor het verkeerd gebruik van de door hem opgestelde steiger of voor die ongevallen die zich voorgedaan hebben op die steiger nadat hij de steiger heeft over gedragen. Aangezien een steigerbouwer niet permanent kan waken over het behoud van de kwaliteit van de constructie draagt hij de opvolging van deze bewakingsopdracht over aan de werkgever en zijn gebruiker. (codex arbeiders bescherming).

Lees meer: Steigeroverdracht aan de eindgebruiker

Een steiger is een tijdelijk arbeidsmiddel dat bestaat uit elementen die zo met elkaar verbonden zijn dat er werkposten op hoogte tot stand komen en dat de toegang tot deze posten mogelijk is. Deze arbeidsmiddelen, die vast kunnen zijn, op wielen kunnen staan of op consoles die rechtstreeks aan de gevel bevestigd zijn, zijn onderworpen aan de bepalingen uit het koninklijk besluit van 31 augustus 2005 'Gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte'. Indien een steiger opgebouwd wordt met geprefabriceerd steigemateriaal, berekend door de fabrikant, conform de EN 12800 - normen en de de constructie niet afwijkt van de voorgastelde configuraties zijn onderstaande montage handleiding noodzakelijk.

Lees meer: Montage handleidingen steigersystemen

Decennia lang ijvert de directie van Steicon plus en haar aanverwante bedrijven voor een strikt veiligheidsbeleid.

Lees meer: Veilig werken op hoogte, Veiligheid is een attitude!

De door Steicon plus gebouwde steigers voldoen aan an de normalisatie beschreven in onderstaand document. Deze normalisatie is het gevolg van en Europese richtlijn uitgevaardigd in 2005.

Lees meer: Steigernormalisaties en Belgsiche wetgeving tijdelijke werkplaatsen op hoogte.

Middels de gegevens van de technische fiches van het steigermateriaal kunnen steigerberekeningen uitgevoerd worden. Deze berekeningen moet uitgevoerd worden door een door een door ervaring bekwaam persoon of door een technisch ingenieur.

Voor de toegang naar deze pagina heeft u een paswoord nodig. U kan dit paswoord Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanvragen.

Lees meer: Technische fiches steiger materiaal

Factuurvoorwaarden Steicon Plus BVBA

U heeft hiervoor een PDF-reader nodig.

 

Veilig werken op een Steicon Plus steiger

veiligdesteigerop 1

Verbodensteigermanipulaties 4

Verbodensteigermanipulaties 2

Verbodensteigermanipulaties 1

veiligdesteigerop 8

veiligdesteigerop 7

veiligdesteigerop 6

veiligdesteigerop 4

veiligdesteigerop 3

veiligdesteigerop 2

Verbodensteigermanipulaties 3